Đir za mir
Kategorija:
Vijesti

web-assuntaU četvrtak, 19. studenoga održano je redovito mjesečno klanjanje u crkvi Uznesenje Blažene Djevice Marije u Rijeci koje je posvećeno mladima Rijeke, njihovoj duhovnoj obnovi i izgradnji. Sveta misa i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom svakog trećeg četvrtka  u mjesecu od prošlog mjeseca održava se pod novim geslom: „Đir do Assunte“. Susret se ovog četvrtka održao na temu: „Đir za mir“, te su mladi molili za mir u svijetu Predvoditelj je bio vlč. Matija Žugaj, a glazbeno večer animirao župni bend Assunta.

U propovijedi se  vlč. Matija obratio mladima govoreći o životu bez Boga. Isus Krist plače nad Jeruzalemom jer su prekršili devet Božjih zapovijedi, ali i onu prvu najveću zapovijed – izbacili su Boga iz svoga života. To se dogodi kada sve su svome životu podredimo sebi i svojim interesima te ne marimo za Boga i za druge, rekao je.

Kada se nešto loše dogodi djetetu, majka ga neće odbaciti. Tako je i s nama kada odbacimo Boga. On će uvijek biti tu, neće nas odbaciti. U nedjeljnom evanđelju čuli smo da ćemo imati život vječni. Kod Boga postoji prolaz ili neprolaz, s Njime smo ili protiv Njega – ne bez Njega jer Bog je uvijek tu. Ako Boga ne želimo u svome životu zanijekali smo ga i protiv Njega smo i onda nam se u životu događa nemir i dolazi zlo.

Završio je riječima da je Isus svojom krvlju i smrti na križu pokazao koliko nas voli i da nam oprašta. Trebamo se žrtvovati i nositi svoj križ, ići s Kristom, a ne protiv Njega jer će se na kraju pokazati što je istina, a to je Bog. (A.M.A.)

 

Skip to content