Caritas pomaže školarce
Kategorija:
Vijesti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svaki početak školske godine težak je udarac za budžet jedne obitelji. Caritas Riječke nadbiskupije stoga je i ove godine nastojao pomoći školarcima, učenicama i učenicima te njihovim obiteljima pri kupnji knjiga za novu školsku godinu.

U suradnji s Novim listom tijekom ljeta je pokrenuta sabirna akcija kojom se putem oglasa apeliralo na solidarnost čitatelja ovog najtiražnijeg dnevnog lista u Primorju.

Određeni broj građana odazvao se apelu pa je na prikupljeni iznos Caritas dodao i svoja sredstva kako bi 20 školaraca primilo jednokratnu pomoć od 300 kuna za kupnju knjiga i školskog pribora. Još sedmero djece dobilo je putem Hrvatskog Caritasa i Grada Zagreba pomoć za kupnju svih potrebnih udžbenika. Velika zahvala ide Općini Čavle koja je donirala rabljene udžbenike koji su zatim podijeljeni na desetak adresa.

Na taj je način pomoć riječkog Caritasa na početku školske godine dobilo više od 40 učenika osnovnih ili srednjih škola s područja cijele Riječke nadbiskupije, a ukupna vrijednost donacija može se procijeniti na približno 18 000 kuna.

Pomoć je podijeljena obiteljima s troje ili više djece, djeci čiji su roditelji nezaposleni, djeci kojima je potrebna posebna njega ili koja su iznimno talentirana. Svaka je pomoć dobrodošla jer opremiti dijete za školu veliki je trošak, komentirali su roditelji koji zahvaljuju dobrotvorima.

Skip to content