Božićna čestitka mons. dr. Ivana Devčića
Rijeka,18..12.2015. Božiæna presica rijeèkog nadbiskupa ,  Nadbiskup IVAN DEVÈIÆ  Trsatsko svetište - samostan, Snimio:Silvano Ježina
Rijeka,18..12.2015. Božiæna presica rijeèkog nadbiskupa , Nadbiskup IVAN DEVÈIÆ
Trsatsko svetište – samostan,
Snimio:Silvano Ježina

U ovo milosno blagdansko vrijeme u Godini milosrđa, koja je svečano otvorena 8. prosinca na blagdan Bezgrješnog začeća, Crkva se na osobit način susreće sa Svetom nazaretskom obitelji u kojoj je Božje milosrđe postalo živo i vidljivo cijelomu svijetu. „Dubina toga otajstva neiscrpna je kao i bogatstvo koje iz nje izvire,“ poručuje papa Franjo u Buli proglašenja Godine milosrđa i poziva svu Crkvu da „ponovno preuzme radostan poziv na milosrđe“.

Božjim smo milosrđem postali Njegova ljubljena djeca, a Njegovom bezgraničnom velikodušnošću zadobili smo snagu Duha da kao braća i sestre već sada i ovdje radosno živimo stvarnost Kraljevstva nebeskoga.

Neka i ovoga Božića novorođeni Spasitelj i Otkupitelj svijeta obilno natopi naša srca svojom milosrdnom ljubavi kako bismo u svakomu čovjeku mogli prepoznati Njegovo milosrdno lice koje poziva na zajedništvo, ljubav i mir.

S tim mislima i željama neka Vam je sretan i radostan Božić i svakim dobrom ispunjena 2016. godina od Gospodnjeg rođenja.

Skip to content