Akcija MIVA Hrvatska 2015. u Riječkoj nadbiskupiji
Kategorija:
Vijesti

Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj šestu godinu organizira akciju MIVA Hrvatska (Misijska vozila) na nedjelju sv. Kristofora, 26. srpnja, a pod geslom: “Moj dar slavi Boga za sve prijeđene kilometre”. Tom prigodom u župama Riječke nadbiskupije, nakon misnog slavlja, blagoslovit će se osobni automobili i uručiti naljepnice akcije MIVA-e.

Ove godine akcija MIVA organizirana je u pet župa Riječke nadbiskupije:  

– župa sv. Andrije ap. u Bakru – misa će biti slavljena u 10:30 sati,

– župa sv. Ane u Voloskom – mise su u 10:00 i 18:00 sati

– župa Svetog Križa na Srdočima – misa je u 10:00 sati

– župa Presvetog Srca Isusova na Škrljevu – misa je u 10:30 sati

-župa sv. Franje Asiškog na  Kukuljanovu – misa je u 9:00 sati

MIVA (Missions-Verkehrs-Arbeitsgemeinschaft) nastala je 22. ožujka 1927. godine u Kölnu. Temelje joj je postavio o. Paul Schulte kojemu je najbolji prijatelj bio misionar o. Otto Fuhrmann koji je umro od malarije u Namibiji. Cijeli tjedan su ga vozili i nosili na ramenima do bolnice, no stigli su prekasno. Smrt prijatelja Fuhrmanna jako je pogodila o. Paula Schultea te je po Europi počeo prikupljati novac za kupnju misijskih vozila. Danas ova akcija ima dugu tradiciju u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Južnoj Koreji, Australiji, Poljskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Prikupljena sredstva bit će namijenjena misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila. Svi zainteresirani koji se žele uključiti u akciju, potrebne informacije mogu dobiti na brojeve telefona: 091 509 48 48, 091 532 88 77.

Skip to content