40 dana za život
Kategorija:
Vijesti

40-dana1-webU srijedu 23. rujna ispred Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka molitvom je počela još jedna miroljubiva i molitvena pro-life inicijativa za prestanak pobačaja u hrvatskim bolnicama „40 dana za život“.

Do 1. studenog molit će se svakodnevno od 6:30 do 9 sati. U ovogodišnju molitvu uključeno je 20 gradova u Hrvatskoj s oko 4 000 molitelja. Prema riječima voditelja riječke inicijative, povjerenika za sveučilišni pastoral Riječke nadbiskupije vlč. Velimira Martinovića, tijekom dosadašnjih inicijativa poznato je da je spašeno trinaest dječjih života. Također, smanjen je broj pobačaja u osječkoj, vukovarskoj i bolnici KBC „Sestre Milosrdnice“ u Zagrebu, a moliteljima u Rijeci priključuje se sve više podupiratelja ove svjetske pro-life inicijative. Također, cilj je osvješćivanje lokalne zajednice o djelotvornoj zaštiti ljudskog života, njegovoj svetosti i dostojanstvu, poručio je vlč. Martinović.

Svi zainteresirani koji se žele aktivnije uključiti u pro-life inicijativu „40 dana za život“ mogu se prijaviti voditelju inicijative, povjereniku za sveučilišni pastoral Riječke nadbiskupije vlč. Velimir Martinović (098 924 8769) ili koordinatorici Ana Mariji Antunović (099 689 9460), ili doći na molitvu od 6:30 do 9 sati ispred Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka.

Skip to content