13. Obiteljska škola Riječke metropolije

web-obiteljska-najavaPrijave se primaju do 6. listopada

U Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci u srijedu 30. rujna najavljena je 13. Obiteljska škola Riječke metropolije koja će se u Hotelu Omorika u Dramlju održati od petka 16. do nedjelje 18. listopada na temu: „Majčinstvo i očinstvo u obitelji“.  O programu, dosadašnjim iskustvima kao i mogućnostima prijave govorili su: voditelj Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije mons. Ivan Nikolić, asistentica voditelja Ureda Vedrana Blašković te djelatnica Ureda, bračni i obiteljski savjetodavac Željka Frković.

Svrha Obiteljske škole je poučavati, izgrađivati, podržavati i povezivati obitelji u njihovim nastojanjima, željama i htijenju da rade na poboljšanju života i vjere sebe samih, društva i župe, poručuju organizatori Obiteljske škole Riječke metropolije. O ovogodišnjoj temi govorit će vlč. Josip Bošnjaković, psiholog i svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije i prema dosadašnjim iskustvima očekuje se sudjelovanje oko sedamdeset obitelji, kazao je voditelj Ureda za obitelj mons. Ivan Nikolić. Dodao je da je cilj Škole posvijestiti društvo da su majka i otac najvažnije osobe za izgradnju zrele osobnosti. Dosadašnja iskustva pokazala su zainteresiranost obitelji za sudjelovanje i nisu to nužno vjerničke obitelji, nego je riječ o ljudima svih vjeroispovijesti, poručili su organizatori.

Cjelokupan rad s obiteljima i djecom odvija se pod stručnim vodstvom, Također, mnogi dolaze na preporuku, istaknule su djelatnice Ureda za obitelj. Naglasile su  kako je Obiteljska škola otvorena svim obiteljima i bračnim parovima koji žele poraditi na svom obiteljskom odnosu.

Zainteresirane obitelji mogu se prijaviti do 6. listopada, a podrobnije informacije, kao i obrazac za prijavu, mogu pronaći na službenim stranicama Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije na: www.mojaobitelj.net

Skip to content