Uvijek možemo učiniti nešto za drugoga
Kategorija:
Vijesti

Podjela zahvalnica dobrotvorima Caritasa

Caritas Riječke nadbiskupije, podjelom zahvalnica 19. ožujka proslavio je svojeg zaštitnika sv. Josipa. Misu je u župnoj crkvi uz karitasovu zgradu u Rijeci, nadbiskup Ivan Devčić predvodio za sve koji su u bilo kojoj nevolji, za korisnike karitasove pomoći, za sve dobročinitelje siromašnih i volontere Caritasa. Nakon mise nadbiskup je s ravnateljem Caritasa mons. Nikolom Uravićem uručio 16 zahvalnica dobrotvorima koji su u protekloj godini zorno pokazali koliko je djelotvorna kršćanska ljubav prema Bogu i čovjeku.

„Zahvalnice koje su podijeljene najbolje govore o radu Caritasa. Iz obrazloženja o dobitnicima koja ću pročitati vidljivo je kako različiti ljudi, na različite načine pomažu rad Caritasa kako bi Caritas mogao pomoći što većem broju ljudi“, rekao je ravnatelj podsjećajući kako je jedna od zadaća Caritasa širenje svijesti solidarnosti među ljudima. Zbog toga su zahvalnice uručene javno, kako bi primjer dobitnika bio poticaj i drugima da svatko može učiniti nešto kako bi pomogao bližnjemu. Pomoć riječkom Caritasu dolazi u novcu, građevinskom materijalu, higijenskim potrepštinama, odjeći, hrani, ortopedskim pomagalima, prigodnim akcijama, volontiranjem… Različiti su načini na koje Caritas pomaže i brojni su oni koji pomažu. Ravnatelj Caritasa pozvao je stoga vjernike i sve ljude dobre volje da im i ova korizma bude poticaj na pomoć potrebnima te da se uključe u korizmene akcije Caritasa.

Dobitnici ovogodišnjih zahvalnica za pomoć Caritasu su gđa. Dunja Konevski – Focus medical, Mošćeničke maškare, Udruga navijača Armada Grobnik, Osnovna škola «Vladimir Gortan», g. Ilija Zečević, Josip i Marija Žitnjak, gđa. Elza Kozinović, gđa. Angiolina Zuglian – Con amore senza frontiere, gđa. Thea Murković, g. Vlado Denona – Arkada trgovine d.o.o., g. Pero Kožul – Kožul d.o.o., g. Darinko Arapinac – Dobra gradnja d.o.o., g. Nikola Kurti, g. Ivano Quartino, Ankica Kevrić i Kosta Milšević – Rt Bambi te 6 poslovnica Lidl na području Riječke nadbiskupije.

„Neka sve što činimo bude na veću slavu Božju i na korist čovjeku“, rekao je nadbiskup Devčić zahvaljujući dobrotvorima i djelatnicima Caritasa. „Pomažete onako kako možete iako znamo da ste možda i sami u situaciji da vam je pomoć potrebna. Ali uvijek možemo učiniti i nešto za drugoga“, istaknuo je nadbiskup. Podsjetio je da pod okriljem Riječke nadbiskupije djeluju i 4 specijalizirane ustanove koje brinu o siromašnima, beskućnima, žrtvama obiteljskog nasilja i neizlječivo bolesnima. „Imamo razloga Bogu zahvaliti što naša nadbiskupija pomaže ljudima u potrebi, ali želimo moliti da bi mogli još spremnije davati takvo svjedočanstvo vjere“, poručio je nadbiskup.

Skip to content