Uslišanja po zagovoru Majke Božje od Krasna
Kategorija:
Vijesti

Ovih dana uoči proslave blagdana Velike Gospe okupilo se u Krasnom omanje društvo u pansionu pokraj Svetišta Majke Božje od Krasna. U jednom trenutku počeo je teći razgovor o nekadašnjim i današnjim hodočašćenjima u ovo drevno hrvatsko svetište smješteno u srcu Velebita, na tisuću metara nadmorske visine. Netko je spomenuo kako se tu, po Marijinu zagovoru, ranije događala ozdravljenja i drugi čudesni događaji.

Jedan od okupljenih je istaknuo kako su se tu uvijek događala čuda i obraćenja, npr. kad netko nakon desetljeća obavi sv. ispovijed i promijeni svoj život. A takvih obraćenja po zagovoru Gospe Krasnarske uvijek ima. Mnogi i danas, kao i nekoć, hodočaste na Krasno po nakani koju je i Silvije Strahimir Kranjčević pjesnički izrazio: „Pošao bih Majci Božjoj na proštenje na Krasnopre neg umrem da se skrušim, da bude poslije kasno“.

U jednom trenutku vlč. Nikola Komušanac, nekadašnji upravitelj Svetišta uključio se u razgovor i ispričao svjedočanstva o dva čudesna uslišanja po zagovoru Gospe Krasnarske. Jedno se dogodilo prošle godine na blagdan Marijina rođenja (Male Gospe). Jednoj majci S. iz Kosinja poginuo je prije deset godina sin u Australiji, ali nije uspjela doznati kako je poginuo i kakav je bio pogreb. Majka se počela moliti Gospi Krasnarskoj da joj pomogne da sazna kako joj je sin stradao.

Deset godina uporno je molila i prošle godine na Malu Gospu, u svojoj 95. godini života hodočastila na Krasno. Sjela je u prvu klupu u prvom redu ispod Svetišta gdje se služi sveta misa na kojoj se okupio veliki broj vjernika. Pokraj nje bilo je jedno slobodno mjesto na koje je sjeo jedan gospodin. Pozdravio je majku S. i u razgovoru joj otkrio da dolazi iz Australije na što mu je odgovorila da je njezin sin poginuo u toj dalekoj zemlji, ali da ne zna gdje i kako. Tijekom razgovora uspostavilo se da su sin majke S. i gospodin s kojim je razgovarala bili prijatelji. On joj je ispričao detalje tragične smrti njezina sina, a njegovog najboljeg prijatelja. Eto, tako uslišava Gospa Krasnarska one koji joj se s pouzdanjem obraćaju, zaključio je vlč. Komušanac.

U nastavku je otkrio još jedno svjedočanstvo o uslišanju što ga je doživjela jedna Splićanka koja nije mogla začeti, a silno je htjela dijete. O svojoj nevolji pričala je prijateljici, medicinskoj sestri koja joj je preporučila da se moli Majci Božjoj od Krasna. Žena je počela moliti, ali ne očekujući u dubini duše da bi se čudo moglo dogoditi. Ipak je začela, ali je rodila mrtvo dijete. Očajna, obratila se opet svojoj prijateljici koja ju je utješila i ohrabrila da nastavi moliti i vjerovati da će njena molitva biti uslišana. I doista, začela je i ovaj put rodila zdravo dijete. Čim je bila u mogućnosti hodočastila je na Krasno zahvaliti Majci Božjoj. Zatim su ona i njezin suprug posjetili župnika koji je posvjedočio kako mu nikada neće izblijediti sjećanje na lice te sretne majke S. i bračnog para iz Splita. Oni koji su slušali ova svjedočanstva osjetili su potrebu ista zapisati i objaviti kao poticaj vjernicima da se utječu Majci Božjoj u svojim potrebama. 

Skip to content