Upisi u Nadbiskupijsku školu za crkvenu glazbu
Kategorija:
Vijesti

U tijeku su upisi u Nadbiskupijsku školu za crkvenu glazbu.

„Pozivamo sve zainteresirane osobe, a osobito  župnike koji nemaju svirača da pošalju na školovanje nadarene kandidate.“, poručuje voditeljica škole mr. art. Andrejka Srdoč Geraci.

Škola predviđa samo jedan smjer, a to je: smjer liturgijski glazbenik. Cilj škole je polaznicima dati liturgijsko-glazbenu formaciju za poboljšanje sviranja i pjevanja na liturgijskim slavljima u župnim zajednicama i crkvama.

Program glazbene škole predviđa formaciju u trajanju od tri godine. Predmeti su sljedeći: teorija i solfeggio, klavir, orgulje, tehnika dirigiranja, vokalna tehnika, liturgijska muzikologija i zbor. 

Na kraju trogodišnjeg školovanja predviđa se specijalizacija iz sljedećih predmeta: tehnika dirigiranja, orgulje, harmonija, gregorijanski koral, zbor i interpretacija gregorijanskog korala samo za uspješnije kandidate i koji to zatraže.

U školu se mogu upisati svi oni koji su već u službi glazbenih animatora u liturgiji, te oni koji se namjeravaju posvetiti ovoj zadaći. Isto tako mogu sudjelovati oni koji žele naučiti osnove glazbe, bez prethodnog znanja pohađajući pripravnu godinu. Dob nije ograničena.

Za više informacija možete se obratiti na:

Mob: 091/97 52 909

E-mail: crkvena.glazba@ri-nadbiskupija.hr

Skip to content