Tečaj novinarstva na Metropolitanskom pastoralnom institutu
Kategorija:
Vijesti

Tečaj novinarstva od ove je jeseni novost u ponudi Metropolitanskog pastoralnog instituta u Rijeci. Pored već poznatih Seminara za teološku kulturu laika (TKL)Teološko – katehetskog seminara za odgojiteljice u vjeri u predškolskim ustanovama (TKSO) i Teološko – katehetskog seminara za pastoralne suradnike i župne animatore (TKSP), Pastoralni institut želi zainteresiranima ponuditi i odgoj za medije, odnosno naučiti ih kako stvarati i tumačiti medijske sadržaje.

Ovim se programom želi polaznike podučiti osnovama novinarstva te ih potaknuti na razumijevanje i korištenje medija, posebno interneta, u svrhu evangelizacije. Pored toga tečaj ima i edukativnu ulogu. Upoznavanjem s načinom kako novinari rade i na kojim principima mediji funkcioniraju vjernici će steći sposobnost ispravnog tumačenja medijskih sadržaja koji im se svakodnevno nude.

Po završenom tečaju polaznici će naučiti prenijeti poruku evanđelja u novinarskoj formi – za tiskane medije, internet i radio. Na taj način moći će djelovati kao dopisnici iz svojih župa za medije svojih (nad)biskupija, (mjesečnik, internet, radio emisije), ali i biti pomoć župniku pri prezentaciji i medijskoj promidžbi važnih događaja u župi.

Tečaj će se održavati tijekom 8 subota unutar jednog semestra. Svake subote odradit će 4 sata, od 9 do 12 sati za ukupno 32 radna sata. U ponudi je teorija i praksa: pisanje vijesti i druge novinarske forme, fotografiranje i obrada fotografija, administracija web stranice i društvenih mreža, snimanje radio emisije.

Upisi u sve programe održavaju se tijekom rujna u sjedištu Instituta, Omladinska 14 (nova zgrada Teologije u Rijeci, bivši Filozofski fakultet). Svi zainteresirani detalje mogu doznati u Upravi Instituta na broju (051) 345-139.

Skip to content