Svjedočimo li svojim riječima i djelima da smo Isusovi?
Kategorija:
Vijesti

U nedjelju, 13. travnja riječki nadbiskup Ivan Devčić blagoslovio je maslinove grančice u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije nakon čega se procesija sa svećenicima i vjernicima uputila prema riječkoj katedrali sv. Vida gdje je nadbiskup predvodio svečano misno slavlje.

Govoreći o značenju blagdana Cvjetnice i teksta Muke po Mateju koju je na misi otpjevao katedralni zbor “Cantores sancti Viti”, nadbiskup je istaknuo da je Isus u Jeruzalem ušao na poniznoj životinji, magarcu, kako bi i nama poručio da želi biti nošen od poniznih ljudi. Potrebno je pitati se u kojoj mjeri smo ponizni i nosimo li Isusa ljudima oko sebe s ljubavlju i poštenjem, rekao je nadbiskup Devčić. U nastavku je istaknuo da je narod Isusu klicao kada je ulazio u Jeruzalem, a Farizeji su ih ušutkavali. To nas treba potaknuti da se upitamo govorimo li ili šutimo o Isusu. “Svjedočimo li svojim riječima i djelima da smo Isusovi?”

Oni koji su mu klicali, kasnije su tražili Isusovo raspeće što i nama otvara pitanje o našoj vjeri, poručio dodavši kako ne možemo promatrati Isusovu muku kao da nas se ona ne tiče. Stoga je pozvao vjernike da se zapitaju u kojoj mjeri su opredjeljeni za Isusa, cijelim životom ili samo sakramentalno. Zaključujući propovijed pozvao je okupljene na učvršćivanje u vjeri, da budu oni koji će Isusa donositi svojim obiteljima i društvu.

Skip to content