Duhovsko bdijenje za papu
Kategorija:
Vijesti

Susret voditelja pastorala mladih

Voditelji desetak zajednica mladih Riječka nadbiskupije i vjeroučitelji srednjih škola susreli su se 24. travnja u nadbiskupskom domu s generalnim vikarom mons. mr. Emilom Svažićem, vikarom za pastoral Matijom Matičićem, povjerenikom za studentski pastoral Velimirom Martinovićem i predstojnicom katehetskog ureda Ksenijom Kovačević. Susret je bio poticaj na jačanje povezanosti i suradnje mladih u Rijeci te poziv na zajedničko sudjelovanje u aktivnostima.

Najavljeno je već tradicionalno duhovsko bdijenje mladih 7. lipnja u katedrali sv. Vida, koje je spomen na nezaboravnu misu koju je papa Ivan Pavao II. predvodio na riječkoj Delti, na blagdan Duhova 2003. godine. Ove će se godine duhovsko bdijenje održati u posebnom ozračju zahvale i slavlja, jer do tada će ovaj Papa, toliko blizak Hrvatskoj, biti proglašen svetim.

Povjerenik za studente Martinović pozvao je mlade da sudjeluju na pobožnosti klanjanja koje se održava svakog trećeg četvrtka u 20.00 sati u crkvi Uznesenja Marijina u središtu Rijeke. Na klanjanja su pozvani studenti i svi mladi Rijeke i okolice. 

Skip to content