Susret bogoslova u Crikveničkom dekanatu
Kategorija:
Vijesti

Bogoslovi Riječke nadbiskupije boravili su od petka 4. do ponedjeljka 7. srpnja u Crikveničkom dekanatu na ljetnom susretu.

Predvođeni rektorom Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ mons. Sanjinom Francetićem bogoslovi su susret počeli posjetom župama Crikveničkog dekanata te osobnim razgovorima s rektorom. U subotu, 5. srpnja tijekom posjeta župi Presvetog Srca Isusova u Križišću posjetio ih je i pozdravio riječki nadbiskup Ivan Devčić koji im je tom prigodom uputio poticajne riječi za promišljanje tijekom susreta i boravka u Crikveničkom dekanatu.

Isti dan bogoslovi su sudjelovali na duhovnoj obnovi koju je vodio vlč. dr. Mario Tomljanović. Misu su slavili u crvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici, a isti dan posjetili i župu u Dramlju, rekao je mons. Francetić. Dodao je kako su bogoslovi posjetili i župe u: Bakarcu, Kraljevici, Jadranovu, Driveniku, Triblju, Grižanama te Bribiru gdje su zaključili susret. Također, u nedjelju, 6. srpnja sudjelovali su na mladoj misi vlč. Đuliana Trdića u Velom Brgudu. 

Skip to content