Štićenici riječkog Centra za rehabilitaciju hodočastili u Međugorje
Kategorija:
Vijesti

Štićenici Centra za rehabilitaciju Rijeka sudjelovali su od četvrtka 23. do nedjelje 26. listopada na 3. Međunarodnom hodočašću osoba s invaliditetom u Međugorju.

Hodočašće pod geslom „U Marijinoj školi“ organizirali su  Udruga „Susret“ i župe Međugorje i Majčina sela. Sudjelovalo je oko 1.380 osoba s invaliditetom, njihovih roditelja i pratitelja iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Ukrajine, Latvije, Slovačke, Slovenije, Italije i Poljske, a svoja srca i domove otvorilo im je 85 međugorskih obitelji.

Potporom ravnateljice Centra za rehabilitaciju Rijeka prof. Gordane Saršon, koja je imala razumijevanja za duhovne potrebe korisnika Centra, te zalaganjem predstojnice Danijele Mihaljević, na tom je hodočašću sudjelovala i grupa od devet korisnika te riječke ustanove zajedno s pet pratiteljica.

Prvi dan hodočašća bio je predviđen za dolazak i smještaj kod župljana te slobodno sudjelovanje na večernjem programu u crkvi. Drugi dan započeo je okupljanjem hodočasnika kod vanjskog oltara te predstavljanjem sudionika, zajednica i udruga. Predavanje na temu „U Gospinoj školi“ održao je fra Marinko Šakota.  Istoga dana riječki hodočasnici otišli su na kratki izlet do Mostara, a dnevni program su završili misnim slavljem kojega su animirali sudionici hodočašća.

U subotu ujutro, oni koji su se mogli penjati, sudjelovali su u molitvi krunice na Podbrdu. Za ostale je u Majčinu selu organizirana glazbena i likovna terapija, četvero riječkih hodočasnika iskoristilo je to vrijeme i  popelo se na brdo Križevac. Nakon mise i molitve za ozdravljenje napravljena je i zajednička fotografija svih sudionika koju su osobe s invaliditetom i dobile na dar.

Hodočašće je završilo u nedjelju zajedničkom misom koju je predvodio župnik fra Marinko Šakota koji je zahvalio svima koji su se založili da se hodočašće održi što su svi podržali dugim pljeskom.(K.L.)

Skip to content