Sabirna akcija u župama
Kategorija:
Vijesti

Caritas nadbiskupije Rijeka do sada je poslao 20 tona pomoći u poplavljena područja, no humanitarna akcija se nastavlja. U župama Riječke nadbiskupije nedjelja 1. lipnja bit će posvećena sabirnoj akciji za pomoć stradalima u poplavama. Pismo župnicima uputili su riječki nadbiskup Ivan Devčić i ravnatelj nadbiskupijskog Caritasa mons. Nikola Uravić i u njemu pozvali župnike na poticanje solidarnosti među vjernicima te na pomoć stradalima u poplavama.

U pismu su podsjetili su da je pomoć ljudima stradalim u poplavama još uvijek potrebna, dapače, najpotrebnija će biti kada se voda povuče i počnu se vraćati kućama.

Iz nadbiskupijskog Caritasa pošiljke su do sada slane u tri navrata, 16 tona preuzeo je Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije u skladištima u Osijeku i Đakovu dok su 4 tone poslane u župu Odžak u BiH. Dva kamiona i kombi za prijevoz robe ustupila je Hrvatska pošta, a dva su kamiona za prijevoz donirale privatne tvrtke.

Sveukupno je poslano oko 6 tona trajnih prehrambenih proizvoda, 5 tona sapuna, šampona, deterdženata i higijenskih potrepština, 1000 litara flaširane vode u spremnicima od 5 ili 1.5 litara, tonu pelena za bebe, tonu dječje hrane, igračaka i robe za djecu, te deke i posteljina, odjeća i obuća. U manjim količinama od po nekoliko kutija, poslana su i posebna pomagala kao baterijske svjetiljke, punjači za mobitele, kompleti za prvu pomoć, lijekovi, gumene rukavice i čizme te hrana za pse i mačke.

Djelatnici i volonteri Caritasa zahvaljuju svima koji su pomogli i pokazali veliko srce i solidarnost prema stradalima u poplavama te donijeli svoju donaciju u hrani i drugim potrepštinama. Caritas je sve donacije zaprimio te organizirao prijevoz dobara na poplavljena područja. 

Skip to content