Rijeka za Papu
Kategorija:
Vijesti

U  Bogoslovnom sjemeništu „Ivan Pavao II.“ u četvrtak, 17. travnja najavljen je program proslave kanonizacije pape Ivana Pavla II. „Rijeka za Papu“ kojega organizira Riječka nadbiskupija, Akademsko katoličko društvo „Jeronim“ i riječko Bogoslovno sjemenište.

Bogoslovno sjemenište „Ivan Pavao II.“ jedina je ustanova u Hrvatskoj koja nosi ime blaženoga pape. On je u njemu boravio pet dana i spavao četiri noći i bio mu je na određeni način dom, rekao je rektor Sjemeništa, vlč. Sanjin Francetić. Dodao je da Sjemenište čuva relikvije budućega sveca, ali i misnicu u kojoj je papa Ivan Pavao II. predvodio misno slavlje.

Program „Rijeka za Papu“ počinje u utorak, 22. travnja misnim slavljem u 18:30 u sjemenišnoj kapeli „Kraljice apostola“. Misu će predvoditi rektor Sjemeništa, a animirati Schola Cantorum Rijeka – KUD Fratellanza koji će za ulaznu pjesmu otpjevati himnu beatifikacije Ivana Pavla II. „Aprite le porte a Cristo“. Nakon mise u Sjemeništu će biti otvorena retrospektivna izložba fotografija „Papa u Rijeci“ Nikole Kurtija i Miroslava Radića, a u glazbenom dijelu programa nastupit će ansambl „Zašto ne“, najavila je predsjednica Akademsko katoličkog društva „Jeronim“, Kristina Pilipović.

Program se nastavlja u srijedu, 23. travnja u Auli pape Ivana Pavla II. na Trsatu gdje će u 19:30 biti predstavljena knjiga novinara Hrvatskog katoličkog radija, Domagoja Pejića „Dom pokraj Visle“. Tom prigodom o trenucima  provedenim s blaženim papom govorit će s. Dobroslava Mlakić, dok će u glazbenom dijelu nastupiti band Assunta.

Program će biti zaključen na blagdan Marije Majke Crkve, u ponedjeljak 9. lipnja na dan kada je Papa napustio Hrvatsku. Euharistijsko slavlje u sjemenišnoj kapeli „Kraljice apostola“ u 18:30 predvodit će zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Skip to content