Rijeka dobiva kršćanski Klub „InRi“
Kategorija:
Vijesti

Generalni vikar Riječke nadbiskupije, mons. Emil Svažić blagoslovio je u utorak, 8. srpnja početak radova na budućem kršćanskom Klubu „InRi“.

„Ideja postoji nekoliko godina, no tek sada se pronašao odgovarajući prostor za kršćanski klub. Na ovu nakanu grupa entuzijasta okupljala se redovno u isusovačkom Domu u Opatiji na molitvi i nakon pet godina kada smo pomislili da od ovoga neće biti ništa, situacija se promijenila preko noći.“, otkriva nam jedna od voditeljica budućeg Kluba, Milena Žitinić.

Cilj je u Rijeci otvoriti mjesto susreta u kojemu će vjernici moći slaviti Boga, a oni koji to nisu, moći doći i vidjeti kako se to radi, sa smješkom dodaje druga voditeljica, Daria Perković koja je s Milenom ovaj privatan prostor uzela u najam. „Katolici će biti srce Kluba, ali svi su dobrodošli. Imat ćemo raznolik program prilagođen svim generacijama. Bit će tu svega, od nastupa glazbenika, svjedočanstava, prezentacija do ‘plesnjaka’.“

Ono po čemu će se ovaj Klub razlikovati od drugih bit će promicanje kršćanskih vrijednosti, poručuju voditeljice Kluba. Sa smješkom dodaju kako se u radovima financiraju njihovim ‘mršavim’ financijskim sredstvima i Božjom providnošću, a nadaju se i poticajima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Prostor od 150 kvadrata, koji se nalazi u Zvonimirovoj ulici na Mlaki, sada treba urediti i svaka pomoć dobrih ljudi nam je dobrodošla, poručuju. Nadaju se da će Klub svoja vrata otvoriti prvi vikend u rujnu mjesecu. Na suradnju se pozivaju sve koji žele svojim programima oplemeniti prostor i večeri budućeg kršćanskog Kluba.

Skip to content