Riječki karneval za Kuću utočišta
Kategorija:
Vijesti

I ove će godine Riječki karneval pokazati i svoju ozbiljnu, humanitarnu stranu. U humanitarnoj akciji u kojoj sudjeluju Foto Kurti, Grad Rijeka i Caritas Riječke nadbiskupije ove će godine prikupljati sredstva za Kuću utočišta u kojoj se dnevno hrani 90 osoba. Akcija je predstavljena na konferenciji za tisak 5. ožujka u prostorijama Turističke zajednice.

Od 5. ožujka svi šetači Korzom u nekom od dvadeset izloga ugledat će „Nasmiješena lica Riječkog karnevala“, koje će na istoimenoj izložbi uokvirene fotografije do 31. ožujka moći kupiti za 150 kuna i time pomoći Kuću utočišta. Prema riječima Nikole Kurtija, autora fotografija s velike karnevalske povorke, radi se o humanitarnoj izložbi koja se u organizaciji Foto Kurtija održava već treću godinu za redom.

Prvi kupac fotografije bio je Meštar Toni koji je s ovogodišnjom kraljicom Karnevala Vedranom Šeguljom pozvao sve građane, a posebno skupine koje su sudjelovale u karnevalskoj povorci da kupnjom fotografije svojeg nastupa na Korzu uplate donaciju Kući utočišta. Kupnja fotografije ostvaruje se uplatom izravno na račun: Družba sestara milosrdnica, IBAN HR58 2340 0091 1000 50286.

O potrebama i uslugama koje Kuća utočišta Družbe sestara milosrdnica u Kresnikovoj u Rijeci, pruža korisnicima,  siromašnim, nezaposlenim i obespravljenim osobama, govorila je voditeljica č. s. Emanuela Rakocija. Svakoga dana osim nedjelje u njoj se podijeli do 90 obroka, a sestre potrebnima na raspolaganje daju i kupaonu, priliku za osobnu higijenu, a pomažu im i pravnim savjetima. Više o tome možete pronaći na novim stranicama Caritasa Riječke nadbiskupije www.caritas.ri-nadbiskupija.com.

Izlozi u kojima je postavljena humanitarna izložba za pomoć Kući utočišta su: Max Mara, Benetton 012, Max & Co., Gaastra, Goldenpoint, Tosca Blu, Marella, Accessoires, Super Shop, Medicinska oprema, Ghetaldus, Gant Store, Futura, NaraCamicie, Zlatarnica Vera, izlozi Grada Rijeke te Foto Kurti. 

Sudjelujte jer pomagati je lako!

Skip to content