Riječka Assunta druga na Tonkafestu
Kategorija:
Vijesti

U nedjelju 4. svibnja u Športskoj dvorani u Ogulinu održan je osmi po redu festival duhovne glazbe „Tonkafest 2014.“ Organizator Festivala je Udruga Oda prijateljstvu iz Ogulina i jedini je humanitarni i natjecateljski festival duhovne glazbe u Hrvatskoj.

Festival je otvorio izvršni ravnatelj festivala i predsjednik udruge Oda prijateljstvu Hrvoje Magdić koji je istaknuo kako je glavni motiv osnutka festivala, sjećanje na njihovu prijateljicu prerano preminulu Antoniju Turković. Stoga se i prihod od prodanih ulaznica i zbirke pokojne Antonije svake godine daje za potrebe liječenja djece, a ove godine ide u korist liječenja devetogodišnjeg Marka i petogodišnjeg Rikarda. Prvi puta Festival je dobio međunarodni karakter s nastupom slovenskog kvarteta „Prijatelji“.

Među debitantima ovogodišnjeg „Tonkafesta“ bio je  riječki band Assunta koji su, prema mišljenju stručnog žirija, zauzeli drugo mjesto sa skladbom „Oče naš“ čiju glazbu i tekst potpisuje Ante Zubović. Žiri je prvo mjesto dodijelio još jednoj debitantici Festivala, Mariju Cerovac iz Đakova koja se predstavila skladbom  „Milost trebamo, milost molimo“. Posebni žiri odlučio je i o prvom pobjedniku u kategoriji najboljeg teksta a to je Milko Budiša za skladbu „Obećano nebo“ koju je izveo vlč. Ljubo Vuković i ženska vokalna skupina Dim iz Delnica. Konačno, prema glasovima publike pobjednik je stalni gost ogulinskog Tonkafesta Antonio Tkalec iz Varaždina za skladbu „Jer ljubiš me“, za koju je napisao tekst i glazbu.

U revijalnom dijelu programa publiku je oduševila Bernarda Brunović, Hrvatica sa švicarskom adresom koja je ovom prigodom iznijela i svjedočanstvo vjere koje je uglazbila u svojim pjesmama, a koje će se uskoro naći na njenom prvom nosaču zvuka.

Uoči festivala svi sudionici sudjelovali su na misnom slavlju kojega su glazbom animirali. Predvodio ju je vlč. Dino Rupčić uz koncelebraciju ogulinskog župnika vlč. Roberta Zubovića i povjerenika za sveučilišni pastoral Riječke nadbiskupije vlč. Velimira Martinovića

Skip to content