Riječani na misi s papom Franjom
Kategorija:
Vijesti

U subotu 13. rujna pedeset hodočasnika iz Rijeke i okolice, pod vodstvom Ivana Juretića, nazočilo je slavlju svete mise s papom Franjom na vojnom groblju u Redipugliji blizu Gorizie.

Naime, na ovom groblju je pokopano preko 100 000 vojnika poginulih u Prvom svjetskom ratu i Papa je htio doći ovdje moliti za pokojne vojnike i misom obilježiti 100. obljetnicu od njegova početka.

U nadahnutoj i aktualnoj propovijedi, pred 25 000 vjernika, papa Franjo je istaknuo: „Dok Bog sve stvoreno usavršuje – a mi smo ljudi pozvani u tome na suradnju – rat razara. Razara i ono najljepše što je Bog stvorio – ljudsko biće…Ovdje ima toliko žrtava.Danas ih se spominjemo. Postoji plač i bol. S ovog se mjesta sjećamo svih ratova i svih žrtava“.

Na misi je sudjelovao i veliki broj svećenika, biskupa i kardinala a među njima i naš kardinal Josip Bozanić te biskupi Mile Bogović i Želimir Puljić.

Ovi hodočasnici, jedini organizirano pristigli iz Hrvatske, su nakon mise s Papom posjetili grad Goriziu i svetište Monte Grisa iznad Trsta. (M.R.)

Skip to content