Replika lurdske špilje na Srdočima
Kategorija:
Vijesti

„Postavili smo Gospu Lurdsku i repliku lurdske špilje pored naše crkve, kako bi Gospa svakome putniku namjerniku, osobito onima koji su u potrebi, ojađeni i turobni, bila utjeha i nada. Ona je naša majka, naša odvjetnica i zaštitnica“, rekao je župnik Božo Mićanović u župi Sv. Križa na Srdočima 29. lipnja na blagdan sv. Petra i Pavla, uoči blagoslova tri nova kipa: kipa Srca Isusova, kipa Gospe Lurdske i kipa sv. Bernardice.

Kip Srca Isusova čuvat će se u crkvi, a Gospu Lurdsku i sv. Bernardicu kojoj se Gospa ukazala župnik je s vjernicima, nakon mise i blagoslova kipova, postavio u špilju, repliku lurdske špilje ukazanja, s bočne strane župne crkve. Špilju su izgradili župni starješine, župljani na čelu s Ivanom Brajnovićem, uredili ju i osvijetlili. Župnik je posebno zahvalio kumovima, obiteljima Pendić, Krapić i Garić, koje su pomogle da se kipovi postave. Brojni su vjernici nakon blagoslova kipova došli do njih dotaknuti ih ili poljubiti te na taj način uputili svoje molitve, izražavajući tako duboku vjeru u tješiteljsku i spasiteljsku božansku moć.

Župnik se u propovijedi blagdana dvojice apostolskih prvaka, Petra i Pavla, osvrnuo na poruku koju su oni svojim životnim svjedočenjem ugradili u temelje Crkve i vjere u Krista. Živeći vjeru pokazali su i sve ljudske slabosti, ali one ih nisu odvojile od Krista i želje za svjedočenjem njegove radosne vijesti. „I oni su, kao i mi, bili ljudi sa svim svojim vrlinama i manama. Prolazili su kušnje, zatajenja, sv. Pavao je čak progonio kršćane. Ali oni nam svjedoče da je u svim našim slabostima potrebno obraćenje i molitva, vjera i otvorenost za odnos s Kristom“, poručio je župnik izrazivši nadu da će i novi kipovi u župnoj crkvi biti poticaj na pobožnost i susret s Kristom.

 

Skip to content