Prvi broj Glasnika „Riječka Majka“

Nakon što je 20. listopada 2013. u katedrali sv. Vida riječki nadbiskup Ivan Devčić službeno otvorio postupak za beatifikaciju službenice Božje, Marije Krucifikse Kozulić, utemeljiteljice Družbe Presvetog Srca Isusova i talijanske zajednice istoimene Družbe, Postulatura službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić izdala je u prosincu prvi broj glasila Postulature, „Riječka Majka“.

Prema riječima nadbiskupa Devčića, glasnik ima za cilj upoznati širi broj vjernika s likom i djelom Službenice Božje, Marije Krucifikse Kozulić. „Na stranicama glasila moći ćete pročitati mnoge zgode iz njezina života, pobliže upoznati i shvatiti okolnosti u kojima je živjela te saznati za mnoge nedaće koje je prolazila. Život službenice Božje Matije Krucifikse Kozulić bio je sve osim lagan, ali takav teškoćama bremenit život u njezinu osobu urezao tragove herojskog stupnja kreposti.“, rekao je o glasilu nadbiskup Devčić. Osvrćući se na naziv „Riječka Majka“ istaknuo je kako je Marija Krucifiksa Kozulić bila duhovna majka mnogih napuštenih i siromašnih djevojaka, siročadi kojima je Rijeka u njeno vrijeme obilovala.

„Prigodom njezine preblažene smrti 29. rujna 1922. odjekivale su gradom Rijekom riječi: ‘Umrla je Majka! I ‘Umrla je svetica’. Naziv glasila Riječka Majka potvrđuje najcjelovitije govori i potvrđuje njezino zvanje i poslanje te njezinu veliku ljubav prema Bogu, prema siromašnima i napuštenima.“, istaknula je postulatorica i glavna i odgovorna urednica glasila, s. Dobroslava Mlakić dodajući kako u Postulaturu u Rijeci neprestano stižu preporuke i molitve za uslišanja.

Glasilo, uz kratki životopis buduće blaženice, donosi izvještaje s Dana posvećenih Mariji Krucifiksi Kozulić te pripremama za početak postupka beatifikacije kao i uvod u dokumente koji su bili potrebni za otvaranje postupka.

Neizostavan dio glasila su stranice ispunjene duhovnosti njenih nasljedovateljica, među njima pismo s. Lidije Turić u kojima se na dirljiv način obraća utemeljiteljici Družbe čiji je član.

Glasilo će izlaziti povremeno, a za sve upite možete se obratiti putem e-mail adrese: postulatura.m.k.@sestre-sjc.hr

 

 

 

Skip to content