Proslavu započeli u Svetištu
Kategorija:
Vijesti

Nakon što se neki od bivših učenika OŠ Zamet i Kantrida nisu vidjeli više od pedeset godina, u subotu 31. svibnja susreli su se u Svetištu Majke Božje Trsatske na zajedničkom misnom slavlju. Inicijativu su pokrenule Emilija Korlević-Rožić i Bruna Caruzzi.

“Prošle godine, 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe susrele smo se u Svetištu na Trsatu i kolegica Emilija predložila mi je organizaciju susreta. Prihvatila sam  i dodala kako bi se susret mogao organizirati 2014. godine kada bi ujedno bila i 50. godišnjica završetka osmog razreda u školi Zamet., te 54. godišnjica završetka škole Kantrida.”, otkriva Caruzzi. Dodaje kako je većina učenika iz OŠ  Kantrida peti razred pohađalo u OŠ Zamet jer je na Kantridi nastava bila samo do četvrtog razreda. “Ostali, njih šest, peti razred krenulo je u druge osmogodišnje škole Opatiju i Rijeku. Kako mi je bilo žao da među osmašima  škole Zamet neće biti šest kolega iz škole Kantrida, odlučila sam pozvati i njih i  proslaviti s njima 54. obljetnicu.”

Caruzzi dodaje kako joj je najvažnije bilo da za svoje kolege kojih više nema, kao  i učitelje i nastavnike imaju misu. “ Misu sam izabrala zbog duhovnog  povezivanja s dragim kolegama kojih više nema. Na taj način oni su bili s nama i veselili se s nama.” Na poseban način zahvalila se gvardijanu Svetišta, fra Antunu Jesenoviću koji je omogućio održavanje mise te fra Zoranu Bibiću koji ju je predvodio.

Predsjedatelj slavlja na početku svete mise pozdravio je generaciju maturanata OŠ škole Zamet i Kantrida koji su došli obilježiti 50.godišnjicu mature. Zahvalili su  Bogu na školskoj generaciji te molili za pokojne kolege i učitelje. Zaključujući misno slavlje fra Zoran je poželio gostima da iz Trsatskog svetišta ponesu radost Marijine blizine i Božji blagoslov te da mogu svima poput Marije svjedočiti radost i vjeru. Svetu misu animirao je zbor iz Bilja u Baranji koji je sa svojim župnikom vl. Ivicom Petričevićem došao na hodočašće na Trsat.

Proslavi su se odazvali bivšnastavnici Andrija Škribulja Ljubica Bačić dok je za neke bivše učenike ovih riječkih osnovnih škola ovo bio prvi susret s bivšim kolegama nakon više od pedeset godina. „Bio je to susret  pun emocija pozitivne energije, susret generacija sada već djedica baka.“, rekla je Caruzzi dodajući kako su svi sudionici izrazili želju za ponovnim susretom. „Nadamo se da će te naše molitve Gospa, kojom smo se molili na Trsatu, uslišiti.“

Nakon misnog slavlja bivši učenici OŠ Kantrida i Zamet druženje su nastavili na zajedničkoj večeri.

Skip to content