Proslava Uzvišenja svetoga Križa na Srdočima
Kategorija:
Vijesti

Župa  Uzvišenja svetog Križa na Srdočima proslavila je u nedjelju, 14. rujna svoj blagdan. Svetkovina je obilježena brojnim manifestacijama, a centralna proslava bilo je euharistijsko slavlje koju je predvodio vlč. Mario Gerić u zajedništvu s župnikom vlč.Božom Mićanovićem, župnim vikarom vlč. Zlatkom Čibarićem, i svećenicima koji su unatoč župnim obvezama uspjeli biti dio ovog euharistijskog slavlja.

Vlč. Mario Gerić je nadahnuto propovijedao o smislu križa koji svatko od nas treba prihvatiti jer ćemo samo po tom i preko tog križa i sami biti spašeni. “Životni padovi ne smiju nas obeshrabriti, kao što je i Gospodin ustao svaki put nakon pada na svom križnom putu, tako i mi moramo slijediti Isusov primjer… Koliko god nas mučila depresija, nezadovoljstvo, koliko god nas mučio katkada strah, razne druge teškoće, toliko je križu smisao dao naš Gospodin Isus Krist koji je upravo preko tog križa i nama donio Uskrsnuće i konačnu pobjedu nad smrću”, istaknuo je vlč. Mario Gerić.

Poslije popričesne molitve jedanaest novih kandidata za ovogodišnje katoličke skaute Riječke nadbiskupije primljeno je u proces pripreme za obećanja koja će mladi ove župe zajedno s brojnim drugim skautima položiti ispred riječkog nadbiskupa Ivana Devčića, prema tradiciji, na blagdan svetog Vida. Župnik Mićanović se na kraju svete mise zahvalio svim župljanima, svećenicima, posebno zamolivši roditelje da upišu djecu u katoličke skaute te s punim povjerenjem povjere odgoj svoje djece onima koji to u župi sv. Križa čine već jedanaest godina. Nakon svete mise uslijedilo je i prigodno druženje brojnih vjernika uz okrijepu i glazbu. (M.M.)

Skip to content