Prosinačka svečanost Marijine legije na Trsatu
Kategorija:
Vijesti

Marijina legija, kurija „Utjeha žalosnih“ Rijeka, na blagdan sv. Lucije 13. prosinca organizirala je Prosinačku svečanost na Trsatu, pod okriljem Gospe Trsatske,  Majke milosti,  što je cijelom događaju dalo poseban pečat. Uz legionare riječkog područja i molitvene članove prisutni su bili i gosti, štićenici Centra za rehabilitaciju iz Rijeke kojima u apostolat idu legionari sa Kozale.

Obradovali su nas svojim dolaskom i roditelji našeg duhovnika kurije, Ivan i Štefanija. Legionarske  molitve izmolili smo u svetištu Gospe Trsatske, prije i poslije svete mise koju je predvodio duhovnik kurije, vlč. Marijan Benković, a koncelebrirao isusovac, p. Čižmešija, koji nam je održao nadahnutu propovijed.

Istaknuo je važnost i bit Marijinog vojnika, kojega mora voditi vojnički žar da osvaja svijet za Krista.  P. Čižmešija,  i sam Marijin dugogodišnji vojnik, svim je legionarima najbolji primjer kako se pobjeđuje. Pod vodstvom Majke Marije straha nema, već hrabro s Kristom i za Krista naprijed! Nakon sv. mise upriličeno je druženje i upoznavanje,  u prostoriji aule sv. Ivana Pavla II., uz skroman domjenak i pjesmu. U obiteljskoj atmosferi,  u znaku  One,  koja ima roditi predragog nam Sina. Majko, hvala ti! Neka je uistinu sretan i radostan Božić svakome! (s. Ankica Cuculić) 

Skip to content