Pozvani smo ne činiti zlo jedni drugima
Kategorija:
Vijesti

Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio u petak, 7. veljače misno slavlje u Domu za starije i nemoćne osobe Kantrida u povodu obilježavanja Svjetskog dana bolesnika.

Svjetski dan bolesnika utemeljio je blaženi papa Ivan Pavao II. prije 22 godine i redovito se na osobit način obilježava u Riječkoj nadbiskupiji. „Papa je u svom životu trpio puno, od patnji u Drugom svjetskom ratu do atentata koji je nad njim izvršen i za kojega tvrdi da ga spasila Gospa Fatimska kojoj se cijeli život utjecao.“, rekao je nadbiskup Devčić potaknuvši okupljene korisnike Doma i osoblje da po Marijinom uzoru prihvate volju Božju i da ju nasljeduju.

Osvrčući se na evanđelje, poručio je kako je Isus Krist  imao veliko mišljenje o Ivanu Kristitelju koji je trpio i bio ubijen zbog Isusa. Kralj Herod ga je dao ubiti odrubivši mu glavu, a mi se možemo zapitati koliko je danas ‘Heroda’ koji ubijaju nebrigom, mržnjom, riječima. Pozvani smo ne činiti zlo jedni drugima jer ono što činimo drugima, činimo Isusu, rekao je nadbiskup Devčić.

U nastavku je ohrabrio sve kazavši kako se Isusu u patnji možemo obratiti te da je čovjek veliko onoliko koliko je velika njegova zahvalnost. Zbog toga moramo biti zahvalni za sve koji skrbe o potrebitima, među njima i djelatnike Doma na Kantridi. “Vrijeme bolesti i starosti nitko ne priželjkuje no ono neizbježno dolazi. Ono je i vrijeme milosti za promišljanje o svom životu i prošlosti, ali i vrijeme za molitvu. Tko vjeruje u Isusa zna da je svako vrijeme dobro i milosno.”, poručio je nadbiskup Devčić koji je sa svećenicima koji su sudjelovali u misnome slavlju, potrebitima podijelio sakramenat bolesničkog pomazanja. 

Skip to content