Pješice do Santiaga de Compostela
Kategorija:
Vijesti

Jedanaest mladih hodočasnika iz Hrvatske, među njima Siniša Pucić iz Rijeke, uputili su se u petak, 27. lipnja na hodočašće od Saint Jean Pied de Porta do Santiaga de Compostela u Španjolskoj gdje se nadaju stići u ponedjeljak, 28. srpnja.

S prtljagom na leđima pješice će proći 780 kilometara, svatko s vlastitim nakanama, kako bi se u Hrvatsku vratili kao (ob)nov(ljen)i ljudi, poručuje Siniša Pucić.

Inicijativu je pokrenuo fra Tomislav Hrstić prije godinu dana, otkriva Siniša i kroz smijeh dodaje kako je fra Tomislav krenuo s njima, ali je hodoćašće nastavio sam jer su mladi u svom hodu prespori. “Namjera nam je propješačiti dnevno oko 30 km kako bi do 25.7. stigli u Santiago de Compostelu, kada se slavi sv. Jakov, zaštitnik grada i Španjolske. Osim što dolazimo iz različitih krajeva Hrvatske, oni koji su se odlučili na ovu duhovnu i fizičku avanturu života starosti su od 17 do 39.”

Mladi svakodnevno na facebook profilu Siniše Pucića ostavljaju izvještaje o pređenom putu, ali i milosnim trenucima i ljudima koje im svakodnevno Bog na put stavlja.

Skip to content