Nužno je promišljati o odnosu prema starijima
Kategorija:
Vijesti

Riječki nadbiskup Ivan Devčić posjetio je u četvrtak, 4. rujna Dom za starije i nemoćne osobe „Vitanova“ na Marinićima. Povod dolaska bio je sedmi rođendan Doma te je u pratnji župnika župe sv. Mateja na Viškovu, mons. Ivana Nikolića, nadbiskup najprije obišao sobe i s korisnicima Doma razgovarao.

U nastavku se obratio uzvanicima i čestitajući godišnjicu podsjetio na kršćansko shvaćanje broja 7 koje označava Božje savršenstvo i puninu. Sedam je svetih sakramenata, darova Duha Svetoga, ali i glavnih grijeha, podsjetio je nadbiskup. Dodao je da briga za starije i nemoćne doprinosi humanijem i boljem društvu.

Okupljene je pozvao na promišljanje o odnosu prema starijima i nemoćnima, koji su nekada svojim zalaganjem aktivno doprinosili zajednici i stvarali svijet u kojemu danas živimo te je nužno sačuvati ih od izolacije i osjećaja bespomoćnosti. Jedan od načina je izgradnja domova, poput ovoga, u kojima će raditi stručno osoblje koje u sebi nosi strpljenje, požrtvovnost i ljubav, poručio je nadbiskup.

Prigodnu riječ uputila je ravnateljica Doma, Aleksandra Nimac te načelnica Općine Viškovo Sanja Udović, dok su u programu sudjelovala djeca Dječjeg vrtića „Zvončica“ te Duško Jeličić i Bonaca. Po završetku programa nadbiskup Devčić je, s još šestero osoba, zasadio mladice stabala oko Doma kao simbola: mudrosti, sreće, ljubavi, iskustva, nade i vitalnosti. 

Skip to content