Moramo što čvršće biti povezani s Isusom
Kategorija:
Vijesti

U ponedjeljak, 29. rujna sestre Presvetog Srca Isusova u Rijeci obilježile su dan preminuća utemeljiteljice Družbe, službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić (29. rujna 1922. godine). Euharistijsko slavlje u dvorištu samostana na Pomeriju predvodio je krčki biskup Valter Župan kojega je na početku pozdravila vrhovna glavarica s. Nives Stubičar.

Biskup je o utemeljiteljici Družbe Presvetog Srca Isusova govorio kao o velikoj dobročiniteljici koja je uvidjevši društvene prilike prepoznala svoj životni poziv. Uspostavila je sklad rada i molitve i poput sv. Ivana Bosca posvetila se radu s djecom i mladima, rekao je biskup Župan. Takve potrebe postoje i danas i ta zadaća je još zahtjevnija i teža jer traži više gorljivosti, poručio je biskup. Upozorio je kako se među svećenicima, redovnicima i redovnicama primjećuje apatija i klonulost. Još prije Drugog svjetskog rata sv. Maksimilijan Kolbe upozoravao je da se širi pogubna stvarnost koja se naziva indiferentizam, rekao je propovjednik dodavši kako je strah u velikom srodstvu vezan uz bezvoljnost i apatiju.

Hrabrosti i vjere nema bez Božjeg duha koji se dobiva molitvom i čitanjem Božje riječi koja nas podsjeća da smo loze koje trebaju roditi. Zato moramo što čvršće biti povezani s Isusom koji je rekao: Ja sam trs, a vi loze (Iv 15, 5). Od te povezanosti dolazi nadahnuće i snaga, rekao je biskup Župan te ohrabrio sestre u daljem radu s djecom i mladima. 

Na misi su sudjelovala djeca Dječjeg vrtića „Nazaret“ kojega vode sestre Presvetog Srca Isusova, kao i učenice Učeničkog doma koji se nalazi u okviru samostana na Pomeriju. Trodnevnu duhovnu pripravu od petka 26. do nedjelje 28. rujna predvodio je svećenik Zadarske nadbiskupije don Damir Šehić.  Vjernici su tih dana mogli pogledati dokumentarni film  „Riječka Majka – Marija Krucifiksa Kozulić“ te posjetiti spomen-sobu preminuća službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić.

Skip to content