Molitva i rad kreirali obiteljsku televiziju
Kategorija:
Vijesti

Prva hrvatska obiteljska televizija – Laudato TV, televizija koja će promicati kršćanske i tradicionalne obiteljske vrijednosti, ljubav prema Bogu, čovjeku, Crkvi i domovini, program planira početi emitirati uoči Božića ove godine, rekla je direktorica Ksenija Abramović u nedjelju, 23. veljače na katehezi za studente i mlade koju je pod nazivom “Vjera moja nosi me” u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci organiziralo Povjerenstvo za sveučilišni pastoral Riječke nadbiskupije na čelu s povjerenikom vlč. Velimirom Martinovićem i u suradnji s istoimenom župom. Predstavljanju su nazočili i pljeskom projekt podržali brojni vjernici, kao i riječki nadbiskup Ivan Devčić. 

Obiteljska televizija će svaki dan od 18 do 23 sata emitirati raznovrstan program uz reprize, a programska shema bit će temeljena na prenošenju istine i potpunog uvida u društvena zbivanja, najavila je, među ostalim, na riječkom predstavljanju ovog zahtjevnog i skupog projekta njegova inicijatorica i voditeljica, zagrebačka poduzetnica i dobrotvorka, Ksenija Abramović koja je ujedno vlasnica jedne uspješne informatičke tvrtke i  galerije Laudato te portala Laudato.hr.

Prije dvije godine Laudato je pokrenuo news portal te dnevno objavljuje vijesti iz života Crkve želeći biti glas istinite, lijepe i dobre poruke, a isto želi i s obiteljskom televizijom, rekla je Abramović. Prošle godine portal je dobio priznanje za drugi najbolji portal u svijetu na natjecanju portala About.com, i njegov će iskorak biti iskorak u TV, u ostvarenje ideje koja postoji već više godina, najavila je.

Osvrčući se na naziv kateheze, Abramović je o budućoj televiziji govorila svjedočeći da je ideja potekla, razvijala se i razvija iz njezine vjere, iz ora et labora, molitve i rada. Izdvajajući i svojevrsnu misao vodilju, riječi sv. Pavla »Dok imate vremena, činite dobro«, kao i česti poziv pape Franje »Dopustite da vas Gospodin iznenadi«, rekla je za ovaj projekt: »I mi mu dopustismo«.

Ova televizija će u Hrvatskoj emitirati putem IPTV i kabelskih mreža te kroz mrežu operatora digitalne zemaljske televizije, a izvan granica Hrvatske osigurat će satelitsku distribuciju signala. “Poteškoće postoje, ali imamo i jako puno podrške.”, rekla je zamolivši Riječane za podršku molitvom. Dodala je da projekt obiteljske televizije, među ostalima, podrškom pozdravljaju HBK-a i redovničke zajednice u Hrvatskoj, a da će ga financijski pomoći, podržati investitori, donatori Američka BK, Renovabis, Kirche im Not, Hrvati koji žive u inozemstvu te da je osnovana i tvrtka Laudato televizija. Nedavno je potpisan i ugovor suradnje s Vatikanskim televizijskim centrom te da će slijedom njega već na Pepelnicu, od 10 do 12 sati, na Laudato.hr biti izravan prijenos iz Vatikana.

Skip to content