Mladi skladali Himnu sv. Vidu
Kategorija:
Vijesti

U subotu, 14. lipnja na Trgu riječke rezolucije održao se Vidfest – Festival duhovne popularne glazbe. Organizatori događaja bili su Povjerenstvo za mlade i crkvenu glazbu i Ured za mlade Riječke nadbiskupije.

Festival nije imao natjecateljski, nego humanitarni karakter i prikupljeni prihod od 3.066, 55 kuna i 22, 51 Eura bit će doniran za potrebe poplavljenih područja. “Cilj Vidfesta je širiti i promicati kršćanske vrijednosti među mladima te iskoristiti potencijale i potaknuti glazbeno stvaralaštvo zborova, solista i glazbenih skupina mladih, ponajprije Riječke nadbiskupije, ali i izvođača iz cijeel Hrvatske kroz zajednički susret u duhovnoj pjesmi.”, ističu organizatori. 

Na ovogodišnjem Vidfestu nastupili su: Dječji vrtić Zvjezdica mira, VIS Ljiljani, Adriana Tomljenović, Agape sv.Juraj, Aledory, Anjel, Zbor župe Sv. Križ, Jadranka Lakota, Zbor mladih župe Sv. Lucija, Marijanska-Vinkovska mladež, Mladi župe Krk, Nadbiskupijski zbor mladih Riječke nadbiskupije, Zbor župe Sv. Josip, Zajednica Krista Kralja i Bend Assunta.

Ovom prigodom premijerno je otpjevana Himna sv. Vidu koja je nastala na tekst Litanija zaštitnika Riječke nadbiskupije i grada na Riječini, a skladali su je i otpjevali mladi Riječke nadbiskupije predvođeni Juricom Gojom i Paolom Šorićem.

Skip to content