„Milosno vrijeme“ predstavljeno na Zametu
Kategorija:
Vijesti

Uoči proslave zaštitnika župe u crkvi Presvetog Srca Isusova na Zametu u utorak, 24. lipnja predstavljena je knjiga meditacija vjeroučitelja Miroslava Radića „Milosno vrijeme“.

Autora je okupljenim vjernicima predstavio član župnog pastoralnog vijeća Damjan Srdoč koji je govoreći o djelu istaknuo kako je riječ o 52  antropološko – teološke meditacije nastale u prostorima samostana, na duhovnim obnovama, u šetnji kraj mora ili tišini neke crkvice. „Njima autor želi u dušama i životima čitatelja potaknuti promjenu na bolje jer pozvani smo semper magis – uvijek više, ispunjavati svoju duhovnu čašu kapima dobrote, ma koliko čaša velika bila, do njene punine koja nam je određena u našem životu.“

Nekoliko meditacija u nastavku su pročitale mlade župljanke Marijana i Irena, a ovim povodom mogla se vidjeti projekcija umjetničkih fotografija autora knjige.

Radić se zahvalio domaćinima, ocima isusovcima te izdavačkoj kući Teovizija te po uzoru na naslov knjige istaknuo: Milosno vrijeme je i onda kada činimo dobro bez prisile, kada ljubimo neljubivo, kada praštamo neoprostivo i kada imamo samo ono što smo dali.

Skip to content