Jubilarna ekumenska molitva zajednice „Agape“
Kategorija:
Vijesti

Desetu godinu u nizu tijekom Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana  u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji upriličena je multimedijalna ekumenska molitva koju su 22. siječnja 2014. godine predvodili članovi Molitveno – karitativne zajednice Agape s voditeljem, vjeroučiteljem Miroslavom Radićem.

Na molitvi su osim učenika i profesora Gimnazije bili nazočni članovi Ekumenskog odbora grada Rijeke i vjernici raznih kršćanskih Crkava. Uz pjesme, prezentacije, kratke filmove, svijeće, recitiranje odabranih rečenica iz Biblije, lomljenje kruha, gimnazijalci su pokazali da se i oni mogu uključiti u ekumensku molitvu ako je ona prilagođena njima te da žele biti aktivni sudionici ekumenskih događanja.

Učenici i gosti uputili su i molitve vezane za aktualna događanja u Hrvatskoj i svijetu: za više jedinstva među kršćanima, mir u Ukrajini i Siriji i zahvalu za održani Taize susret mladih kršćana za Novu godinu u Strasbourgu.

Ova jubilarna ekumenska molitva je bila prilika za zahvalu Bogu i svim dosadašnjim članovima Agapea za proteklih petnaest godina djelovanja. Naime, Molitveno-karitativna zajednica Agape je osnovana 1999. godine i do sada je provela 175 različitih akcija vođeni riječima Svetog pisma: ” Što ste učinili jednomu od moje najmanje braće, meni učiniste” ( Mt 25,40 ). 

Skip to content