Jedinstvo djece, roditelja, župe i škole
Kategorija:
Vijesti

U utorak, 11. studenog, prvog dana trodnevne priprave za blagdan prvog hrvatskog sveca Nikole Tavelića, župljane istoimene župe na Turniću iznenadila su djeca, učenici OŠ „Eugen Kumičić“ koji su s roditeljima ispunili crkvu do posljednjega mjesta.

Uz pristanak župnika fra Božidara Šustića, odlučili smo u ovoj godini, koja je u Riječkoj nadbiskupiji posvećena obitelji, barem na trenutak ostvariti jedinstvo obitelji, Crkve i škole, o kojem svi toliko pričaju, ali je istovremeno jako rijetko vidljivo, rekli su inicijatori događaja vjeroučitelji OŠ „Eugen Kumičić“ Marko Mihajić i Antonio Šarin.

Veliki broj djece i njihovih roditelja odazvao se na poziv vjeroučitelja i župnika, te su svojim čitanjem, pjevanjem i prinosom darova animirali prvi dan trodnevnice za župni blagdan. Nakon euharistijskog slavlja koje je predvodio fra Tomislav Faletar, odgojitelj franjevačkih novaka na Trsatu, roditelji i učenici, zajedno s župljanima i ravnateljicom škole u prostorijama župe mogli su razgledati prigodni pano s učeničkim radovima, u kojima su učenici povezali lik sv. Nikole Tavelića i svoje obitelji.

Radosni smo što u ovako lijepim događajima prepoznajemo vrijednost međusobne suradnje koja nas obogaćuje, a našim učenicima omogućuje cjelovit odgoj, poručili su roditelji.

Skip to content