Hodočašće Padru Piju
Kategorija:
Vijesti

Pedesetak članova Franjevačkog svjetovnog reda,  Mjesnog bratstva Riječkog područja sa svojom ministrom Vesnom Peharec i duhovnim vođama fra Milanom Šokčevićem i fra Marijanom Jelušićem organiziralo je trodnevno hodočašće, od 26. do 29. rujna u Loreto te San Giovanni Rotondo gdje se nalazi grob sv. Pia.

U jednom od najpoznatijih talijanskih i svjetskih marijanskih svetišta, Loretu, posjetili su mjesto na kojemu se nalazi Nazaretska kuća i u bazilici koja je na tom mjestu sagrađena, slavili misu i pohodili Svetu kuću.

Potom su posjetili San Giovanni Rotondo gdje su se u crvi sv. Pia pomolili i s još jednom grupom hodočasnika iz Makarske slavili misu ispred oltara za kojim je tijekom svojega ovozemaljskog života, često stajao i misu služio ovaj svetac. Oltar danas stoji u bazilici koja je otvorena 2004. godine i koja može primiti 30.000 vjernika.

Tijekom hodočašća obišli su spilju u Monte San’t Angelu, svetištu sv. Mihaela arkanđela na brdu Gergano, gdje se sv. Mihael ukazao 490., 492. i 493. godine i tamo slavili misu. Posjetili su Lanciano i crkvu sv. Franje u kojoj se nalazi euharistijsko čudo iz 8. stoljeća. Naime, za vrijeme mise 700. godine hostija je promijenila boju u crvenu i pretvorila se u meso, a vino u pravu krv. Sve to dogodilo se jer je bazilijanski redovnik koji je služio misu, posumnjao u Isusovu prisutnost u euharistiji, rekao je fra Milan Šokčević dodajući kako su posljednjim analizama iz osamdesetih godina prošloga stoljeća znanstvenici ustanovili da je riječ o ljudskoj krvi i mesu od dijelova ljudskog srca.

Hodočasnici su se u Rijeku vratili u ponedjeljak, 29. rujna.

Skip to content