Božićna priča koja oduševljava
Kategorija:
Vijesti

Dvorana Caritasovog doma na Škurinjama u Rijeci bila je u nedjelju 21. prosinca pretijesna za sve koji su htjeli pogledati uprizorenje živih jaslica. Šestu godinu za redom skazanje je pripremila Zajednica Krista Kralja pod nazivom “Sveta Obitelj”.

S puno kreativnosti uspjeli su prikazati život kršćanskih obitelji u svakodnevnom životu te prednost upotrebe termina blagoslova obitelji pored blagoslova kuća. „Uzor svakoj našoj obitelji mora biti Sveta nazaretska obitelj, a priča Isusovog rođenja mora biti prenesena vjerodostojno i u istini.“, poručili su.

Ovaj zahtjevni projekt pripremili su mladi članovi Zajednice: od pripreme scene, scenografije do glume i izvedbe cijelog skazanja kroz “kazalište sjena”. Skladno ispričana priča imala je vrhunac na samom kraju kada se u mraku počela otvarati pozornica iza koje su bili sudionici te Sveta obitelj u štalici. S ljubavlju pripremljena božićna priča nikoga nije ostavila ravnodušnim. Djeca su utihnula, trnci su nam prošli tijelom, ganuto srce potjeralo je suze na oči. Pljesak koji se nije mogao zaustaviti bio je zaista slava Bogu višnjemu, rekla je Mirjana Lončar.

Ugodno druženje s uzvanicima i prijateljima nastavljeno je uz prigodno pripremljen blagdanski stol te Božićni sajam i bogatu tombolu. Organizatori od srca zahvaljuju svima koji su bili dio još jednog uspješnog projekta potaknutog Duhom Božjim, a posebno obitelji Giorgolo, Hrvoju, Ivani i malom Rafaelu!

Skip to content