Bog brine o nama
Kategorija:
Vijesti

Župa Krista Kralja u Matuljima proslavila je u nedjelju 23. studenog svoj župni blagdan. Proslavi je prethodila trodnevna duhovna priprava koju je predvodio  vlč. Ivan Šarić. Na sam blagdan Krista Kralja, svečano misno slavlje predvodio je mladomisnik vlč. Pero Marijanović u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Kristijanom Malnarom.

Većina župa za svog zaštitnika ima nekog sveca ili sveticu, a župa u Matuljima ima Krista Kralja, početak i svršetak svega stvorenog, rekao je vlč. Marijanović. Dodao je kako visok tehnološki napredak, kojeg smo svjedoci posljednjih desetljeća, čovjeka sve više udaljava od Boga. Čovjek je zatrpan problemima, brigama i nedostatkom vremena. U takvom ozračju osjeća se glad za Bogom i unutarnjim mirom.

Naglasio je važnost doživljaja Boga u našem životu, da unatoč svakodnevnim problemima osjećamo da netko brine o nama i naše poteškoće izvodi na dobro. Na kraju misnoga slavlja vlč. Marijanović svim župljanima čestitao je blagdan njihova zaštitnika i preporučio ih zagovoru Krista Kralja. Iza misnoga slavlja župnik je s vjernicima organizirao druženje uz podjelu kuhanog graha i kolača. 

Skip to content