Blagoslov indeksa i studentskih soba
Kategorija:
Vijesti

Inicijativa Povjerenstva za sveučilišni pastoral Riječke nadbiskupije za blagoslov indeksa i studentskih soba u Studentskom naselju „Ivan Goran Kovačić“ naišla je na veliko zanimanje mladih koji su koncem siječnja donijeli svoje studentske kartice u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje ih je blagoslovio povjerenik za studentski pastoral, vlč. Velimir Martinović.

Studentski kapelan zazvao je Božji blagoslov na studente, na indekse i kartice te molio da studenti uz pomoć Svemogućega Boga mogu usvojiti znanje koje su im prenosili profesori i uspješno položiti ispite koji su pred njima u ovoj akademskoj godini. Istaknuo je da studenti svoja znanstvena dostignuća spajaju s evanđeoskom istinom te tu istinu u svome srcu čuvaju i svojim je životom i ponašanjem očituju u svome životu.

Početkom veljače, u studentskom naselju „Ivan Goran Kovačić“ u Rijeci, počeo je blagoslov studenata i njihovih soba, koji je trenutno još u tijeku. Ova inicijativa nastala je željom samih studenata koji su u svakoj sobi radosno i srdačno primali studentskog kapelana vlč. Velimira Martinovića, s njim razgovarali i bolje se upoznali. Tom prigodom studentski kapelan susreo se i s upravom studentskog naselja koji su mu zaželjeli dobrodošlicu. „Za blagoslov se prijavilo oko četrdeset studenata, ali još su uvijek moguće i naknadne prijave.“, poručio je vlč. Martinović.

Skip to content