Agape u hospiciju
Kategorija:
Vijesti

Dan uoči Svjetskog dana bolesnika, u ponedjeljak 10. veljače članovi Molitveno-karitativne zajednice Agape iz Prve riječke hrvatske gimnazije, predvođeni voditeljem Miroslavom Radićem, posjetili su Hospicij „Marija K. Kozulić“ u Rijeci.

Primila ih je i o djelovanju hospicija upoznala i provela kroz njegove prostorije te odgovarala na njihova pitanja, ravnateljica č.s. Danijela Orbanić. Učenici su sa zanimanjem slušali njeno izlaganje i u kapelici se pomolili za bolesnike koji trenutno u Hospiciju borave. Učenici su svim djelatnicima poželjeli puno Božje snage, ustrajnosti i radosti u tako plemenitom i odgovornom radu.

Riječki hospicij prva je ustanova za palijativnu skrb u Hrvatskoj i glavni joj je zadatak postići i zadržati najbolju moguću kvalitetu života bolesnika u termalnoj fazi bolesti, kada je završeno njihovo aktivno liječenje. Hospicij pruža i pomoć obiteljima dok je njihov član bolestan, kao i nakon smrti u vrijeme žalovanja. Iako je osnivač Hospicija Caritas Riječke nadbiskupije u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom u njega se primaju svi najteži bolesnici bez obzira na vjersku, političku i društvenu pripadnost.

Skip to content