Zvona za početak pastoralne godine

Zvona-7-2013Početak nove pastoralne godine Zvona najavljuju nadbiskupovim pismom za Godinu župne kateheze. Nadbiskup u pismu navodi kako Godinu vjere, koja traje do 24. studenog, treba nastaviti i u novoj pastoralnoj godini. Za to je najprikladnija župna kateheza shvaćena u širem smislu, kao permanentno vjersko obrazovanje i odgajanje svih dobnih skupina župljana.

Zvona u ovome broju najavljuju beatifikaciju svećenika-mučenika Miroslava Bulešića 28. rujna u pulskoj Areni. Prvi je to mučenik hrvatske novije povijesti koji će biti proglašen blaženim.

U godini kada se proslavlja 1700. obljetnica Milanskog edikta i slobode kršćanstva, Zvona donose i razmišljanja o tome kako je odluka rimskog cara Konstantina promijenila život Crkve.

Papa Franjo u Brazilu je imao veličanstveni svjetski susret s mladima. U Zvonima pročitajte dojmove hrvatskih hodočasnika.

Uz pregled najvažnijih događanja u Riječkoj nadbiskupiji i Gospićko-senjskoj biskupiji, u Zvonima pročitajte i stalne rubrike: Hagioterapija, Priroda oko nas, Iz povijesti Rijeke, Medicinski kutak, Crkvena glazba i Obiteljski predah.

Zvona potražite u vašim crkvama ili pogledajte u PDF formatu.

Skip to content