Započele kateheze za studente
Kategorija:
Vijesti


U župi Uznesenja BDM u Rijeci, u prostorijama Povjerenstva za sveučilišni pastoral 29. listopada započeli su katehetski susreti za studente grada Rijeke. Cilj je ovogodišnjeg programa karitativno djelovanje, odnosno povezivanje studenata grada Rijeke s karitativnim ustanovama koje postoje u gradu, objasnio je novi povjerenik za sveučilišni pastoral, svećenik Velimir Martinović.

Budući da je ova pastoralna godina u Riječkoj nadbiskupiji posvećena župnoj katehezi, susreti će biti usmjereni katehezi kroz konkretno ostvarivanje vjere u životu. „Prošle smo se godine, u Godini vjere, otvorili vjeri, a ove ćemo se otvarati ljubavi“. Povjerenik je taj put nazvao „skokom iz vjere u ljubav.“ Na taj će način studenti imati priliku konkretno svjedočiti vjeru u društvu u kojem žive.

Studenti će u prosincu volontirati na štandu hospicija, posjetiti hospicij, prihvatilište za beskućnike, ustanove za psihički bolesne osobe te pjesmom i prigodnim darovima koje će skupiti u nekoliko akcija razveseliti zaboravljene, bolesne i napuštene. „Ukoliko se ovaj program želi ostvariti potrebno je ponajviše moliti“, rekao je Martinović. „Osnovat ćemo molitvenu grupu od brze pomoći za one koji od nas traže molitvenu podršku, a već takvih upita imamo pa ćemo prionuti“.

Osim redovite večernje nedjeljne svete mise za studente tu su i redovita klanjanja petkom kao i kateheze utorkom u 20.00 sati. „Ovi susreti utorkom temelj su u našem djelovanju i poslanja. Osim što ćemo na njima tumačiti vjeru i obrađivati prigodne teme, koje će biti vezane uz profesiju poznatih gostiju koji će jednom mjesečno dolaziti u Rijeku i održati tribinu, na tim susretima ćemo se družiti i pjevati, diskutirati, davati prijedloge i zajednički osmišljavati projekte“. Na kraju susreta najavljena je tema „Duhovi i sveci“ za sljedeći utorak.

Skip to content