Uskrsna čestitka nadbiskupa Devčića
Kategorija:
Vijesti

„S čvrstim pouzdanjem u Krista, koji je izvor naše životne nade, ali i nade čitavoga svijeta, čestitam Vam blagdan Njegova slavnog uskrsnuća sa željom da Vas u osobnom životu i radu uvijek vodi uskrsno svijetlo i radost!“, rekao je riječki nadbiskup Ivan Devčić čestitajući Uskrs vjernicima i svim ljudima, na konferenciji za novinare 25. ožujka u Nadbiskupskom domu.

 

Čestitku izrečenu u kamere i mikrofone započeo je riječima svoje uskrsne poruke Uskrsnim nam ovim danom smrtnicima nada sviće. „Tim riječima uzetim iz himna za Službu čitanja u vazmenom vremenu, Crkva ispovijeda vjeru da je Isusovo uskrsnuće izvor i temelj naše nade jer on nije pobijedio smrt samo za sebe nego i za sve one koji poput njega budu živjeli, odnosno koji ga budu nasljedovali. Time je Isusovo uskrsnuće postalo nepresušnim izvorom i zalogom nade u vječni život poslije smrti, ali i poticajem na zauzimanje za bolju sadašnjost i budućnost na zemlji“, rekao je nadbiskup u čestitci.

Njegovu je poruku predstavila teologinja mr. Ana Anić Opašić ističući kako nadbiskup u poruci potiče vjernike da mole rasvjetljenje Duha Svetoga kako bi spoznali pravu djelotvornost uskrsne nade i otvorena srca mogli provoditi u djelo sve ono što je u Božjim i ljudskim očima spoznato kao pravo i istinito. „Možda tada nekima bude podnošljivija i sadašnjost jer će im zasjati nada u bolju budućnost“, citirala je mr. Anić Opašić riječi iz nadbiskupove poruke.

Novinarima se obratio i povjerenik za pastoral novinara dr. o. Marijan Jurčević uputivši im riječi ohrabrenja i uskrsne nade u vremenima koja su teška. „Pišite pozitivno, širite dobro i optimizam. Samo tada ćemo moći osjetiti pravi Uskrs“, poručio im je dr. Jurčević.

Skip to content