Stigli posmrtni ostaci mons. Muchtina
Kategorija:
Vijesti

Na riječkoj Podvežici, u crkvu sv. Terezije od Djeteta Isusa 14. ožujka stigli su posmrtni ostaci mons. Adama Muchtina, prvog župnika i graditelja ove riječke crkve. Misno slavlje predvodio je župnik Ivan Šarić.

Nakon punih 40 godina posmrtni ostaci mons. Adama Muchtina stigli su u riječku crkvu koju je sagradio i za koju je, prema riječima župnika Ivana Šarića, izgarao.

Bio je svjetiljka i svjetlo koje je mnoge doveo Bogu, a u razgovoru sa župljanima, među njima i onima koji nisu vjernici, o mons. Muchtinu sam čuo samo lijepe riječi što puno govori o njemu, poručio je vlč. Šarić dodajući da je mons. Muchtin u svaki kamen podvežičke crkve ugradio svoje srce i da će njegov grob u njegovoj crkvi, koju je gradio unatoč nedaćama tog vremena, svijetliti Sušakom i gradom Rijekom.

Nakon mise održano je molitveno bdijenje. U narednim danima u župi sv. Terezije od Djeteta Isusa organiziran je duhovni program s misama u 18 sati, dok će riječki nadbiskup Ivan Devčić misu predvoditi u ponedjeljak 18. ožujka. Pokop posmrtnih ostataka u grobnicu u crkvi, održat će se u utorak19. ožujka u 18.00 sati, a misu će predvoditi župnik Ivan Šarić. 

Helena Anušić

Skip to content