Povorka ponosa i slave
Kategorija:
Vijesti

Dan državnosti

Tisuću sudionika Povorke ponosa i slave na Dan državnosti 25. lipnja ne bi se posramili i veći gradovi od Rijeke, a Riječani su i ovaj put pokazali koliko im je stalo do Domovine i koliko ljube svoju zemlju Hrvatsku.

 

Dostojanstvena povorka okupila se oko murala Vukovar u Vukovarskoj ulici gdje je gotovo tisuću Riječana s tridesetak hrvatskih zastava došlo javno posvjedočiti ono što nose u srcu – Hrvatsku. Mimohod se kretao središtem grada, preko Korza do Mosta branitelja na kojem je don Mirko Barbarić predvodio molitvu za branitelje.

 Drugu godinu za redom, na inicijativu pokojnog Valtera Lulića, katoličkog skauta, člana Odreda sv. Juraj Zdruga skauta, hrvatskog branitelja i jednog od prvih članova riječke Armade i ove godine su organizatori Povorke – Udruga zajednica iz Domovinskog rata i Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije Riječanima su ponudili dostojanstvenu proslavu Dana državnosti.

Cijeli događaj završio je misom u katedrali svetog Vida koju je predvodio Tomislav Miletić. Nadahnuto je propovijedao o istini evanđelja, borbi dobra i zla, svijetu đavla koji je otac laži i Isusovim učenicima te njihovim zadaćama, povezavši dva svetopisamska teksta proroka Danijela i knjige Otkrivenja. Hrvatskim braniteljima je posvijestio ulogu vjere u obrani Domovine te smisao žrtve onih koji su dali svoje živote za našu slobodu. Branitelji nisu krili oduševljenje velikim brojem mladih ljudi koji su sudjelovali u jedinstvenoj Povorci ponosa i slave u Rijeci.

Vjeroučitelj Marin Miletić na kraju misnog slavlja pred punom katedralom uputio je riječi pozdrava i podrške riječkog nadbiskupa Ivana Devčića.

Marin Miletić

Skip to content