Potvrdnice Udruge Moja obitelj
Kategorija:
Vijesti


Voditelji Udruge Moja obitelj, nastale u okviru Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije, uručili su 12. lipnja potvrdnice polaznicima edukativnih projekata „Ja na putu sazrijevanja“ i „Organizacija, edukacija i podrška volonterstvu“ koje provodi Udruga.

Projekt edukacije volontera održan je u suradnji s Hospicijem Marija Kozulić, a njih 11, upravo na svečanosti u Hospiciju je dobilo potvrde o završenom tečaju. „Udruga se na taj način uključila u podršku Hospiciju koji je započeo s radom početkom ove godine“ objasnila je predsjednica Udruge Vedrana Blašković.

Program edukacije ponudio je 8 radionica te pružio teoretsku i iskustvenu podršku volonterima koji žele raditi u Hospiciju. Ukratko ga je predstavila voditeljica Tanja Stanić Brdar istaknuvši kako volonteri imaju obaveze, ali i prava te je i poslodavcu i volonteru lakše ako su toga svjesni. I jedna i druga strana želi ostvariti vlastite potrebe i ambicije, pa stoga volonter mora revno izvršiti obavezu koju je prihvatio, ali ne mora prihvatiti nešto što ne zadovoljava njegove ambicije, odnosno moraju se dogovoriti na obostrano zadovoljstvo. 

Jedna od najrevnijih polaznika radionica za volontere, srednjoškolka Stela potvrdila je da joj je to bilo dragocjeno iskustvo. „Ne žalim niti jednog trenutka kojeg sam provela na ovoj edukaciji. Naučili smo mnogo o povjerenju, prijateljstvu i uvažavanju.“

Projekt „Ja na putu sazrijevanja“ okuplja srednjoškolce i nudi trogodišnji program edukacije. „Pošli smo od pitanja koje su vrednote danas ugrožene, kako ih predstaviti i otkriti mladima“, objasnila je Blašković te dodala da je i volonterstvo jedna od tih vrednota. Program polazi 35 srednjoškolaca, a provodi se u suradnji sa župnicima u Viškovu i Kostreni te u Salezijanskoj gimnaziji i srednjoj školi u Crikvenici uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. 

Skip to content