Posjet provincijalke Kćeri Marije Pomoćnice
Kategorija:
Vijesti

Provincijalka sestara Kćeri Marije Pomoćnice s. Damjana Tramte posjetila je 25. ožujka riječkog nadbiskupa Ivana Devčića u Nadbiskupskom domu. Posjet nadbiskupu dio je redovite godišnje vizitacije u dva samostana sestara salezijanki na području Riječke nadbiskupije, u Rijeci i Čabru.

Nadbiskup je izrazio potporu djelovanju sestara, ističući važnost njihovog rada s mladima po uzoru na don Bosca, što je osnovni sadržaj njihovog poslanja. „Odgoj mladih ključan je za Crkvu i društvo“, istaknuo je nadbiskup. Uz pregled djelovanja sestara na području Nadbiskupije, razmatrali su i potrebu obnove njihova doma u Rijeci. „Potrebe rada s mladima su velike, a mi činimo koliko možemo“, rekla je s. Damjana objasnivši da je obnova doma nužna da bi se moglo činiti više.

„Naša zajednica u Hrvatskoj je malena, broji svega deset sestara koje djeluju u Rijeci, Čabru i Zagrebu. Zbog toga Provincija ima sjedište u Sloveniji. To je mali broj, ali naša karizma je velika. Bog je taj koji može učiniti da se iz malenog zrna razviju brojni plodovi“, rekla je provincijalka. Podsjetila je da je velika milost i poticaj za salezijanske zajednice u Hrvatskoj bio dolazak relikvija sv. Ivana Bosca.

Skip to content