Pomorci slave sv. Nikolu
Kategorija:
Vijesti


Pomorci, ribari i svi s morem povezani, i ove će godine zahvaliti svome zaštitniku sv. Nikoli, na više načina, duhovnim i svjetovnim programom. Sadržaj proslave najavili su 27. studenog nadbiskupijski povjerenik Apostolata mora Luka Lučić, lučki kapetan Darko Glažar i tajnica Apostolata mora Marica Njegovan na konferenciji za novinare u riječkom Info centru. 

Proslava u Rijeci započinje 1. prosinca, 15. hodočašćem brodova u najstarije svetište sv. Nikole na sjeveru Jadrana, u Kraljevicu. Iz Riječke luke brodovi će krenuti u 9.00 sati, a misu u Kraljevici u 11.00 sati predvodit će nadbiskupijski povjerenik Apostolata mora Luka Lučić.

Večer uoči sv. Nikole, 5. prosinca pomorci će u procesiji riječkom Rivom hodočastiti do katedrale sv. Vida. Procesija kreće u 18.30 sati, a misa katedrali započinje u 19.00 sati. Misu će predvoditi župnik s Pehlina fra Marijan Jelušić.

Na sam spomendan sv. Nikole 6. prosinca pomorci će se paljenjem svijeća i bacanjem cvijeća u more prisjetiti svih poginulih i preminulih, a slavit će i svi građani u jutarnjim satima na Korzu uz podjelu frigane ribe koja je dar Odbora i tvrtke “Ugor”.

Program proslave

Skip to content