Pastoralni premještaji
Kategorija:
Vijesti


Kraj pastoralne godine tradicionalno je vrijeme dodjeljivanja novih zadaća i službi za svećenike Riječke nadbiskupije. Preraspored službi uvjetovan je željama svećenika i objektivnim potrebama Nadbiskupije. Do promjena je došlo u 13 župa, a 16 je svećenika dobilo nove službe.

Primopredaje župa i druge promjene stupit će na snagu tijekom kolovoza. Dosadašnji upravitelj župe na Kozali, Tomislav Miletić, upućen je na postdiplomski studij filozofije, a njegovu službu preuzima mr. Josip Kolega. S njim u župu dolazi i vikar Jaroslaw Wilczynski koji je razriješen službe župnog upravitelja u Veprincu i Ičićima. Te župe preuzet će Anto Aračić, a na njegovo mjesto župnika Kukuljanova, Krasice i Škrljeva dolazi Marijan Benković s Donje Drenove. Na Donju Drenovu seli župnik s Gornje Drenove Nikica Jurić, kojega će naslijediti dr. Nikola Vranješ, razriješen službe voditelja Povjerenstva za sveučilišni pastoral. Tu će službu preuzeti dosadašnji nadbiskupov tajnik Velimir Martinović, koji će uz tu službu pripremati i doktorat iz filozofije.   

Jedan svećenik odlazi u mirovinu, župnik Novog Vinodolskog Ivan Peranić. Na njegovo mjesto kao upravitelj župe dolazi prošlogodišnji mladomisnik Hrvoje Poljak, a njegovu će službu vikara u župi Svetog Križa u Rijeci preuzeti ovogodišnji mladomisnik Mato Berišić. Drugi ovogodišnji mladomisnik Nikola Gajić preuzet će upravljanje župama Čabar i Plešce koje su ostale ispražnjene smrću svećenika Josipa Malnara. Službe privremenog upravitelja tih goranskih župa razriješeni su Tomislav Ravnjak i Ivan Troha. Do promjene dolazi i u župi sv. Franje Asiškog na Pehlinu kojom upravljaju franjevci trećoredci. Župnika fra Josipa Vrdoljaka zamijenit će fra Marijan Jelušić.

Skip to content