Papa je pokazivao veliku brigu za obitelji
Kategorija:
Vijesti


U povodu obilježavanja desete godišnjice od trećeg pastirskog pohoda pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj, krčki biskup Valter Župan predvodio je 6. lipnja svečano misno slavlje u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske u Rijeci.

U svjetlu povijesnog događaja, pastirskog pohoda blaženog Pape našoj domovini, krčki biskup istaknuo je važnost toga događaja i zbog poruka koje je papa tada uputio.

„Vrlo zapaženo mjesto u njegovim nagovorima zauzela je briga za obitelji našeg naroda. Dobro se sjećam kako je u propovijedi u Dubrovniku javno izrekao zahvalu i poštovanje prema ženama i majkama hrvatskog naroda za povijesnu ulogu koju su odigrale u odgoju tolikih generacija ljudi koji su energično zastupali kršćanske vrednote u teškim vremenima i tako osigurali opstanak i budućnost naroda. Neka mi ne bude pripisano kao neskromno ako istaknem da sam te večeri kada sam u zračnoj luci dočekao Svetog Oca na povratku iz Dubrovnika, evo upravo je to bilo na današnji dan i baš nekako u ovaj sat, i kada mi je bilo dano da sjednem uz njega u avionu, spomenuo mu kako su medu ljudima imale snažnog odjeka upravo te njegove rijeci. Sveti je Otac vidljivo ganut pokazao kako mu je to vrlo drago.“, prisjetio se biskup Župan.

U nastavku je istaknuo kako je blaženi Ivan Pavao II. odmah na početku svoje papinske službe pokazao veliku brigu za obitelj uviđajući koliku važnost ima za odgoj i uopće normalan rast svakog pojedinca. Rekao je ne jedanput da su se protiv obitelji urotile dobro organizirane i dobro plaćene snage, dakle organizacije koje raspolažu velikim novcem. „Uništiti obitelj znači čovjeku oduzeti potporu i oslonac, jer jedino u obitelji čovjek nalazi potpuno nesebičnu ljubav od koje čovjek živi“, istaknuo je biskup.

Helena Anušić

Skip to content