Nadbiskup posjetio Učenički dom
Kategorija:
Vijesti

Riječki nadbiskup Ivan Devčić posjetio je 5. travnja Učenički dom „Podmurvice“ u Rijeci gdje se susreo s ravnateljicom Ljiljanom Kencel-Drandić. Posjet se odvijao u okviru redovitih vizitacija župama Prvostolnog dekanata s obzirom da je dio Doma i dalje u vlasništvu Riječke nadbiskupije. Na susretu je sudjelovao i don Niko Cvitkušić župnik župe sv. Josipa na čijem teritoriju se Dom nalazi.

 

Ravnateljica je nadbiskupa upoznala s radom doma i projektima koje provode ili planiraju. Za neke od njih potrebna je i suglasnost Nadbiskupije pa su se složili da bi dugoročno svakako najbolje bilo da se pitanje vlasništva drugačije riješi. Nadbiskupija je spremna, kao u mnogim primjerima do sada, prepisati vlasništvo uz kompenzaciju, odnosno zamjenu za neki drugi objekt ili zemljište.

Ravnateljica je predstavila eko projekt za čije provođenje bi trebali koristiti terene oko Doma koji su u vlasništvu Nadbiskupije. Od strane Nadbiskupije dozvola za korištenje nije upitna, problem je što te vrtove sada koriste privatne osobe pa su se obje strane složile da bi trebalo poraditi na sređivanju tog pitanja.

U razgovoru su se dakako dotakli i učenika i općenito mladih te zaključili da im treba ponuditi kvalitetne programe u kojima bi na konstruktivan i njima zanimljiv način sudjelovali. Jedan od takvih programa je upravo spomenuti ekološki projekt kojeg se nastoji realizirati. Ravnateljica je, govoreći o korisnicima, imala puno riječi hvale za učenike koji spavaju u domu, 230 srednjoškolaca i 50 studenata.

Skip to content